Hedef YKS Toplantı Kararları

29.02.2024 15

1.Her okul  genel aylık  eylem  planları çerçevesinde kendi eylem planlarını  oluşturması.

2.her okulda imkanlar  dahilinde  öğretmenler  odasına yakın bir 'akademik Takip Komisyon Odası'oluşturulması.

3.Her okul koordinatörünün  EBA  Akademik Destek Sistemi ,https://yardimcikaynaklar.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr de bulunan materyalleri  ve Bakanlık  soru havuzlarını öğretmen ve öğrencilere tanıtması.

4.Proje faaliyetlerinde görünürlük çalışmalarının yapılması ve örnek çalışmaların dogmhedef@gmail.com adresine gönderilmesi.

5.YÖK  ATLAS'ın  öğrencilere tanıtılıp  rehberlik amacıyla kullanılması.

6.Akademik eylem planları  her ayın son haftasına kadar KTS'ye işlenmesi.

7.Destekleme ve yetiştirme  kursunun  işleyişi ,düzen ve disiplini için gerekli tedbirlerin  alınması.

8.Akademik takip komisyonu  tarafından  eylem planlarında belirtilen  takvime uygun  olarak  deneme sınavlarının yapılması.

9.Öğrencilerin  eksiklerini gidermek  amacıyla gereken telafi-destek çalışmalarının  planlanması.

10.  11.ve 12. sınıf velilerinin  okulun  ve öğrencilerin üniversiteye hazırlık çalışmaları  konusunda  bilgilendirilmesi ve bu süreçte desteklerinin  sağlanması amacıyla Akademik Takip  Komisyonu tarafından en geç  mart ayında  veli bilgilendirme çalışmalarının yapılması.

11.Akademik Takip Komisyonu  tarafından 12.sınıflara yönelik  okul tarafından belirlenen  dönemlerde  (hafta sonu,ara tatil vb.)çalışma kampı düzenlenmesi ve 11.sınıflara yönelik olarak yaz kampı planlanması.

12.Aynı okuldan ,farklı bir imam hatip  lisesinden veya başka bir  okuldan,üniversite sınavında başarılı  olmuş veya mesleğinde fark yaratmış  kişilerin öğrencilerle buluşmalarının  sağlanması.

13.Akademik Takip Komisyonu tarafından öğrencilerin ilgi ve gereksinimlerine dönük,okulun ve çevrenin imkanları çerçevesinde  gezi,piknik,sinema,iftar programı gibi motivasyon çalışmalarının  gerçekleştirilmesi.

14.YKS-LGS  kapsamında,pansiyonu müsait olan İmam Hatip  okullarının kendi aralarında  yapacakları kamp kardeşliğinin  yaygınlaştırılması.

15.Bir dahaki toplantı da il eylem planının oluşturulması kararlaştırılmıştır.