Atatürk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi


Vizyon: Öğrencilerimizi, ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, olayları ve hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime ve hayata hazırlamaktır.

Misyon: Bilgili, kültürlü, kendine güvenen, milli ve manevi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaratan’dan ötürü sevebilen, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, ahlaka, kültürel mirasa ve doğaya saygı duyan kişilikli insanlar yetiştirmek.

Başarılar: 4 defa bilgi ve kültür yarışmalarında il birinciliği,1 defa Folklor Türkiye birinciliği,5 defa futbol il birinciliği,3 kez futbol bölge birinciliği,3 defa futbol il birinciliği,6 defa folklor il birinciliği,4 defa bölgelerarası folklor birinciliği,3 defa kızlar basketbol il birinciliği,2 defa kızlar hentbol il birinciliği,1 defa kızlar hentbol bölge birinciliği,3 defa Adıyaman liselerarası satranç birinciliği ayrıca:16 kez futbol il ikinciliği,10 defa basketbol il ikinciliği,9 defa folklor il ikinciliği,3 defa folklor il üçüncülüğü,3 defa kızlar basketbol ikinciliği,8 kez de bilgi ve kültür yarışmalarında il ikinciliği kazanmıştır. ÖSS Sınavında il ve Güneydoğu Anadolu birinciliği,Türkiye geneli resim yarışmasında Türkiye ikinciliği,Atatürk Lisesi Mezunları Derneği tarafından düzenlenen resim yarışmasında mansiyon,TÜBİTAK Tarafından düzenlenen Bilim Olimpiyatlarında ödül alan öğrencilerimiz başarılarımızın diğerleridir. Kur´an-ı Kerim´i güzel okuma yarışması il birinciliği, Genç Sesler Musiki yarışması il birinciliği ve Arapça şiir okuma yarışması il üçüncülüğü başarılarımız arasındadır.

Saatler: Ders Başlama: 08:30 Ders Bitiş: 15:35
Isınma: Doğalgaz
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: Arapça,İngilizce
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 293-365
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Kontenjan Bilgileri: Okul mevcudu 610

Telefon - 04162250254

Belgegeçer - (416) 225 0254

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://atalise02.meb.k12.tr

Adres - Yeşilyurt Mah. 21000 sok. Merkez/ADIYAMAN

Öğretmen :53
Öğrenci :627
Derslik :24
Çok Amaçlı Salon :1
Müzik Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3997
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Normal Öğretim

Yerleşim Yeri - Bahçelievler Mah. 978 Sok. No: 3 Merkez/ADIYAMAN

Adres - Yeşilyurt Mah. 21000 sok. Merkez/ADIYAMAN

Ulaşım Mehmet Akif Ersoy Ortaokul Binasını kullanmaktayız. Çevre yolu belediye otobüsleri ve Esentepe minibüs hatları buradan geçmektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezinde bulunmaktadır